Kulturális Cybertér

KultOnline

KultOnline

George & Cole

Ódry Színpad

2017. április 18. - Piros Csilla

    Zenés-táncos show az Ódry Színpadon 

    A harmadéves Novák Eszter és Selmeczi György zenés-színművész osztálya a George & Cole c. zenés show-műsorral léptek először a nagy nyilvánossag elé. Cole Porter és George Gershwin ikonikus dalaiból válogattak össze egy csokorra valót, amit lelkes játékkal és lendületes koreográfiával fűszereztek meg.

16715966_10154667247215141_5349147426611305064_o.jpg

   Azt tudni kell mindkét zeneszerzőről, hogy sokat tettek hozzá a mai musical kánon és zenés játékok alapjaihoz, nélkülük ez a műfaj nem tartana ott, ahol van. Cole Porter életéről több film is készült, de valószínűleg a dalaival is egy jól meghatározott képet kaphatunk abból a vidám és bohém korszakból.

   Ezt az életérzést akarták a hallgatók a nézőkhöz elhozni, ezekkel az egyre ritkábban felcsendülő melódiákkal nemcsak nosztalgiát, hanem vidámságot és felhőtlen hangulatot idéztek pillanatok alatt a pódiumra.

   Az első részben Porter szerzeményei csendültek fel, míg a második részben Gershwiné volt a főszerep, akinek dalszövegei többségét a bátyja, Ira Gershwin jegyzi, aki szívesen kísérletezett a jazz és a klasszikus zene elemeinek keverésével, amivel elég hamar óriási népszerűségre tett szert.

   A hallgatók fantasztikus légkört teremtetettek, és azzal csak még jobban feldobták, amikor a közönség sorait is megcélozták, és meglepve a nézőtér férfinépét, minden kacérságot és pikantériát bevetve, kis interakciót csempésztek az előadásba. A kiemelkedően profi tánccal élethűen megidézték az aranykorszak füstös bárjainak időszakát, ahogy a romantikus szerelmet is hitelesen a színpadra varázsolták.

   Voltak kiemelkedően erős és szép hangok, de összességében az érződött, hogy ez egy fantasztikus csapatmunka, amelybe mindenki száz százalékkal odatette magát. Sikerült igazi Broadway atmoszférát költöztetni az Ódry Színpadra, és mindez köszönhető két csodálatos tanárnak, Selmeczi Györgynek és Novák Eszternek, akik előreláthatólag megint egy dinamikus színészosztályt adnak ki a kezükből. Érdemes rájuk figyelni, mert azt gondolom fogunk még ezekkel a nevekkel találkozni a színlapokon: Bori Réka, Borsi Balogh Máté, Brasch Bence, Czvikker Lilla, Fáncsik Roland, Fekete Gábor, Hajdu Péter, Hunyadi Máté, Imre Krisztián, Jenővári Miklós, Józsa Bettina, Kurucz Dániel, Ladányi Júlia, Litauszky Lilla, Mentes Júlia, Nagy-Bakonyi Boglárka, Széles Flóra

   Azt hiszem, az mindent elmond egy előadás sikeréről, ha elhagyva a nézőteret, utána akár hetekig Cole Porter és George Gershwin szerzeményeit hallgatom még mindig.

 

Zenei vezető: Selmeczi György
Zenekar tagjai: Bíró Rudolf, Duka Tibor, Jakab János, Kemény Gábor

Koreográfus: Bóbis László
Koreográfus asszisztens: Csömör Marcell
Díszlet- és jelmeztervezők: Herman Anett, Pajor Patrícia
Rendező: Novák Eszter

Osztályvezető tanárok: Novák Eszter, Selmeczi György

HELYSZÍN: Ódry Színpad

Kép forrása: Ódry Színpad Facebook Oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://kultonline.blog.hu/api/trackback/id/tr4712435587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása