Kulturális Cybertér

KultOnline

Évadnyitó a Radnótiban

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2016. augusztus 27. - Sajtóhír

Gazdag évadnyitó a Radnótiban

Alföldi – Csató – Fehér – Valló – ifj. Vidnyánszky

 

   Kováts Adél augusztus 22-én megtartotta első évadnyitó társulati ülését  a Radnóti Színházban. A megújulásról, új tervekről, új arculatról, a frissen csatlakozott tagokról és a tervezett bemutatókról beszélt a közel 60 fős társulat előtt.

radnoti_evadnyito_domolky_daniel_web_004.jpg

   Kováts Adél küldetésének tekinti, hogy a Radnóti olyan 21. századi színház legyen, amely megkerülhetetlen tényezője Budapest kulturális életének, egy nyitott, intellektuális közösségi tér, ahol korunk társadalmi problémáival kapcsolatban tesznek fel kérdéseket. „Akkor vagyunk sikeresek, ha a közönség azt fogja érezni, ide el kell jönni, és részt kell venni abban, ami itt történik. Mi nem csak kiszolgáljuk, hanem táncba is hívjuk a nézőt.” A tartalomhoz igazodva a Radnóti Színház arculata is átalakul hamarosan.

   Az igazgató kiemelte, hogy a „Radnóti Színház történetében eddig több meghatározó időszak volt, és a most megújuló Radnóti magában hordozza egy újabb aranykor születését.” A cél olyan előadások létrehozása, melyek nem csupán magas művészi minőséget képviselnek, hanem megszólítják, felébresztik a közönséget, s ehhez számít a társulat aktív és közösségi hozzáállására.

   Ezt erősíti az új évadban a Radnóti társulatához csatlakozó Lovas Rozi, Sodró Eliza, László Zsolt és Rusznák András. Valamint  az évad új bemutatói: elsőként ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra Bulgakov komédiáját Vecsei Miklós átdolgozásában Iván, a rettenet címen, premierje október 16-án lesz. Másodikként Csató Kata rendezésében Kárpáti Péter darabja, az Ofélia árnyszínháza, melyet Michael Ende meséje alapján írt, és a bemutatója november 13-án lesz. A libanoni születésű kanadai szerző, Wajdi Mouawad Futótűz című színművét Alföldi Róbert rendezésében január 7-én mutatja be a színház. Valló Péter rendezi a Radnóti negyedik bemutatóját, Shakespeare Téli rege című darabját, melyet a színház felkérésére Szabó T. Anna fordít újra. Az ötödik bemutató pedig Fehér Balázs Benő rendezése lesz.

   Kováts Adél másik célkitűzése, hogy a nőket érintő témák és kérdések körét felkarolja, kibontsa. Így az évad részévé válik  egy kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött felolvasószínházi sorozat, ami SZÓVAL címmel elsőként Joanna Owsienko Tiramisu című művét mutatja be a közönségnek szeptember 17-én, a Színházak Éjszakáján.

 

    Fotó: Dömölky Dániel

    További információk és fotók:

www.radnotiszinhaz.hu

www.facebook.com/radnotiszinhaz

www.instagram.com/radnotiszinhaz

 

Budapest, 2016. 08. 24.

A bejegyzés trackback címe:

https://kultonline.blog.hu/api/trackback/id/tr5911654988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.