Kulturális Cybertér

KultOnline

KultOnline

1Perc... Paula Daly

Milyen anya az ilyen?

2016. február 09. - Piros Csilla

covers_319995.jpg    Minden anya rémálma az, hogy valamilyen módon elveszti a gyermekét, vagy ne adj’ Isten elrabolják. Erről egy gyermekkori élményem jut eszembe, amikor még pár éves voltam, és nyaralni voltunk, egy strandon egy kisgyermek vízbefulladt. Szörnyű volt, mégsem kimondottan ezért maradt meg bennem a történet a mai napig, hanem mert nem sokkal utána kiderült, az ott lévő pár nem a kisfiú szülei voltak, hanem egy szomszéd házaspár, akik csupán szívességből hozták magukkal a gyermeket. Nos, Paula Daly regényében ugyanez történik, csak itt a legjobb barátnője kislányát rabolják el.   

   A szerző érdekfeszítően festi le egy család széthullását, a megbocsátás fázisait, már ha ilyen esetben beszélhetünk róla. Az önvád marcangoló és idegtépő óráit. Az elrabolt kislány családjában felmerülő több tucat kérdést, és lehetséges válaszokat. Hiszen akár úgyis elrabolhatták volna, ha otthonról megy iskolába, és nem éppen a családi barátoktól. És a végén a váratlan fordulat sem maradhat el, ami a thrillerek nélkülözhetetlen eszköze.

   Mindenképpen érdemes beszerezni, nem okoz csalódást.

Paula Daly: Milyen anya az ilyen

Gabo Kiadó, 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://kultonline.blog.hu/api/trackback/id/tr678377680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása