Kulturális Cybertér

KultOnline

KultOnline

Hétszínvirág

Délibáb Társulat

2021. július 22. - Piros Csilla

221366863_3037185406571280_8573598189295688582_n.jpg   Azt hiszem babáknak alkotni mindig kihívás, a figyelmüket és a tetszésüket elnyerni pedig pláne nem egyszerű. A Délibáb Társulat ezt a nem könnyű feladatot tűzte ki céljául immár sokadik alkalommal. A Hétszínvirág Mentovics Éva népszerű verseit fűzte egy csokorba, egy kerek egész kis előadást készítve, Sólyom Tamás megzenésítésében és Revuczky Nóra rendezésében.

   Az előadás hosszú előkészület előzte meg, a kialakult helyzet miatt, de július 6-án végre a közönség elé került a Terézvárosi Gyermekkönyvtárban, ahol egész kicsitől szinte nagycsoportosig jelen voltak. A rendező kérésére az előadásba teljesen új versek is bekerültek, amelyeket az írónő direkt erre az előadásra írtíródott, de a régebbi, már ismert versek is helyet kaptak.
A legtöbb közülük népdalok dallamára íródott, míg egy részét Sólyom Tamás zenésítette meg, fantasztikus hangzást adva nekik. Természetesen a bábok sem maradhattak ki, hiszen mégiscsak egy bábos előadásról van szó, így ötletes megoldások születtek. A nagy narancssárga Pompom, Goiteinné Dezséri Dóra előadásában, és a Zöldike lány, Szigeti Szilvia megformálásában osztatlan sikert arattak a gyerekek körében, akik az előadás közben és végén közelebbről is megismerkedhettek velük, lehetőségük volt játszani és meg is tapogatni, amit örömmel meg is tettek.

hetszin1.jpg
   Mentovics Éva rímei igen fülbemászóak, ezért könnyedén, sőt igazán játékosan elsajátíthatják velük az apróságok a színek és a természet csodás világát.
   Az olyan verseket, amiket már többen ismerhettek, mint a Nézd, az égbolt csudaszép…, a Balaton, az Almaszedés, Hófehér hópihe, a Bújj ki, bújj ki napocska, a Szunnyad még az erdő a rét…, a Könnyű a léptem, együtt is dúdolhatták a szereplőkkel, akiknek csodás hangja pillanatok alatt betöltötték a termet.
A végén pedig szemtanúi lehettek a Hétszínvirág játékos születésének egy remek új, a darabhoz írt frappáns vers megismerésével.

hetszin2.jpg
   Ahogy az elején írtam a kicsik figyelmét lekötni művészet, és hát túlzás nélkül mondhatom, hogy ez teljes mértékben sikerült. A lassan majdnem másfél éves kislányom egy pisszenés nélkül, tátott szájjal nézte végig ezt a húsz perces szórakoztatást, és körülötte minden csöppség legalább ennyire élvezte.
   Revuczky Nóra egy csodás csapattal egy remek előadást hozott létre minden baba és nem utolsó sorban minden anya örömére.

 

Fotó: Makkay Zoltán Álmos - Makkay Photography

A bejegyzés trackback címe:

https://kultonline.blog.hu/api/trackback/id/tr8416635538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása